Pronarët e elektrosensacioneve koreane janë thirrur për shërbim dhe Kia dhe Hyundai do ta korrigjojnë gabimin pa pagesë

Marketing

Ndjesitë koreane kanë pushtuar botën. Hyundai Ioniq 5 fitoi titullin Makina Botërore e Vitit ndërsa Kia EV6 mori titullin Makina Evropiane e Vitit.

Por sapo është zbuluar se të dy modelet vijnë me një defekt në fabrikë dhe jo të padëmshëm.

Për shkak të problemeve me softuerin, markat koreane thirrën për shërbim 10,729 pronarë të Ioniq 5 dhe 9,014 pronarë Kia EV6.

Për çfarë bëhet fjalë?

Kur shoferi e zhvendos levën e transmisionit automatik në pozicionin ‘P’ (Park), makina mund të lëvizë ende.

Në veçanti, nëse parkohet në një pjerrësi, ekziston rreziku që leva e marsheve të rrëshqasë vetë nga modaliteti i zgjedhur dhe makina të zbresë tatëpjetë.

Edhe pse problemi është raportuar në tre Hyundai dhe vetëm një Kia, markat koreane po thërrasin në mënyrë parandaluese shërbimin e pothuajse 20,000 shoferëve në tregun amerikan.

Tërheqja në tregjet e tjera, përfshirë atë evropian, nuk është lëshuar ende.

Derisa të korrigjohet gabimi i softuerit, koreanët paralajmërojnë pronarët që të kenë kujdes se ku i parkojnë makinat e tyre dhe të shmangin shpatet ku makinat mund të përmbysen dhe të shkaktojnë një aksident.

Marketing