Ish-ylli i Real Madrid dhe Manchester City, Robinho është dënuar me nëntë vjet burg për përdhunim.

Marketing

Gjykata e Kasacionit në Romë hodhi poshtë një apel të ish-reprezentuesit brazilian dhe Ricardo Falco – një mik i ish-lojtarit, në lidhje me incidentin, i cili ndodhi në vitin 2013, shkruajnë mediat italiane.

Robinho u dënua për përdhunim në vitin 2017 me një dënim me nëntë vjet burg të dhënë nga gjykatat, por procesi i tij i apelit në gjykatat italiane ka vazhduar në vitet që nga ajo kohë.

Ish-lojtari hodhi poshtë vazhdimisht pretendimet se ai mori pjesë në një përdhunim në grup të një femre shqiptare 22-vjeçare në klubin e natës Sio Cafe në Milano në janar 2013.

Vendimi i fundit i gjykatës në Romë është një dënim i formës së prerë, pa vend për apelime të mëtejshme me fillimin e menjëhershëm të dënimit.

Me këtë dënim, sistemi i drejtësisë italiane mund të kërkojë ekstradimin e Robinhos dhe Falcos, megjithëse kushtetuta braziliane vë veton ndaj ekstradimit të brazilianëve.

Për shkak të kësaj situate, Italia do të mund të kërkojë që të dy burrat të kryejnë dënimin në një burg brazilian.

Tani Italia duhet të kërkojë kalimin e ekzekutimit të dënimit në sistemin e drejtësisë braziliane dhe të presë që Gjykata e Lartë e Drejtësisë të ratifikojë dënimin.

Katër brazilianë të tjerë u denoncuan se kishin marrë pjesë në akt, por pasi ata ishin larguar tashmë nga Italia gjatë hetimeve, ata nuk u njoftuan për përfundimin e hetimeve dhe për këtë arsye nuk u ndoqën penalisht – çështjet e tyre janë pezulluar, por mund të jenë rihapur.

Në tetor 2020, media braziliane UOL raportoi se dënimi është lënë në fuqi nga Gjykata e Apelit Italian pasi gjyqtari hodhi poshtë një apel nga mbrojtja e cila u përpoq të skualifikonte viktimën për shkak të fotove të saj duke pirë alkool natën e incidentit. /albora.ch/

Marketing