Pronarët e maceve në qytetin gjerman Walldorf janë urdhëruar t’i mbajnë kafshët shtëpiake brenda deri në fund të gushtit për të mbrojtur një zog të rrallë gjatë sezonit të riprodhimit.

Marketing

Dekreti është krijuar për të ndihmuar shpëtimin e një zogu, i cili e bën folenë në tokë dhe për këtë arsye është pre e lehtë për macet. Rregulli i ri vlen për të gjitha macet në pjesën jugore të qytetit dhe do të përsëritet për tre vitet e ardhshme nga prilli deri në gusht.

Pronarët rrezikojnë të gjobiten me 500 euro nëse macja e tyre gjendet duke bredhur jashtë dhe mund të goditet me 50,000 euro nëse macja lëndon ose ha zogun.

“Bllokimi i papritur i maceve që janë mësuar të dalin jashtë do të thotë kufizime të mëdha dhe stres për kafshët,” tha Deutscher Tierschutzbund, organizata më e madhe e mirëqenies së kafshëve në Gjermani, në një deklaratë për Euronews Green.

Organizata mbështet masat për të mbrojtur zogjtë e rrallë, por beson se asnjë kafshë nuk mund të trajtohet si e klasit të dytë.

“Ndikimi i bujqësisë, monokulturave, vdekshmërisë së insekteve dhe rritjes së zhvillimit të tokës është ndoshta më i madh se ai i disa maceve që gjuajnë zogj,” tha për Euronews Green Daniela Schneider, një aktiviste e Four Paws Germany. 

“Këto shkaktohen nga njerëzit. Do të ishte më mirë të luftosh shkaqet aktuale sesa të fajësosh macet për këtë.”

Marketing