Gazetarja turke, Sedef Kambas, u arrestua dhe u dërgua në paraburgim për “fyerje të presidentit”, pasi tha një fjalë të urtë në televizion që u interpretua se i referohej presidentit Erdogan.

Marketing

“Ka një fjalë të urtë të njohur që thotë se koka e kurorëzuar bëhet më e mençur. Por ne shohim që kjo nuk është e vërtetë. Kau që hyn në pallat nuk bëhet mbret, por pallati bëhet stallë”, tha gazetarja e  njohur në Turqi, në rrjetin televiziv Tele1.

Gazetarja u arrestua gjatë natës në shtëpinë e saj në Stamboll, u mor në pyetje dhe u la në paraburgim, tha sot avokati i gazetares,  Ugur Poiraz.

“Arrestimi i Sedef Kampa për ‘fyerje të presidentit’ është një shkelje serioze e së drejtës për lirinë e shprehjes,” komentoi Sindikata e Gazetarëve Turke (TGS)./albora.ch/

Marketing