Diamanti blu konsiderohet si më i madhi i cili ka dal ndonjëherë në treg.

Marketing

Ai është shitur për 57.5 milionë dollarë apo mbi 54 milionë euro.

Guri i çmuar është 15,10 karatë dhe u shit në Sotheby’s në Hong Kong.

Lufta mes blerësve ishte mjaft e ashpër në një kohë prej tetë minutash.

Siç raporton CNN oferta fituese, erdhi nga një blerës anonim me telefon.

Ky diamant ishte gjetur në minierën Cullinan të Afrikës së Jugut në vitin 2021 dhe ka arritur renditjen më të lartë sipas të cilave gjykohen diamantet me ngjyra.

Marketing