Pasdite, qytetarët filluan të kthehen ngadalë në rrugët e Koçevjes, shumica me maska ​​në fytyrë.

Marketing

Dita e zakonshme e punës në Koçevje të enjten në mëngjes është ndërprerë nga një shpërthim i fortë. Ndërtesat u drodhën, disa xhama u thyen. Lart mbi qytetin slloven, u formua një “kërpudha” dhe shpejt u bë e qartë se epiqendra e shpërthimit ishte fabrika e produkteve kimike Melamin, e vendosur në lagjen e biznesit në qendër të Koçevjes.

-Fillimisht mendova se Putini na dërgoi një raketë, thjesht dukej dhe dukej sikur një bombë kishte rënë mbi ne. Mund ta imagjinoni sa i fortë ishte kur u drodh deri në Koçevski Rog. U vesha dhe dola jashtë. Pashë një re tymi dhe një “kërpudha” dhe u bë e qartë për mua se çfarë kishte ndodhur. Diçka shpërtheu në Melaminë – thotë Bogumir , i cili jeton në ndërtesa banimi më pak se njëqind metra larg fabrikës.

Bogumiri është pensionist, i cili, siç na tregon, gjithë jetën e tij të punës e ka kaluar në Melamine, një fabrikë që është shtylla ekonomike e Koçevjes dhe ekziston që nga viti 1954.

Kam punuar atje për 40 vjet. Asgjë e tillë nuk ka ndodhur kurrë, asnjë incident i vetëm. Të gjithë ishim të frikësuar, të mbyllur nëpër shtëpi, dritare të mbyllura – thotë ai, transmeton Jutarnji list.

Dritare të mbyllura

Për shkak të rrezikut të ndotjes së ajrit dhe thithjes së gazrave helmuese, shtabi i krizës në Koçevje ka urdhëruar qytetarët që të qëndrojnë në shtëpi dhe të mbyllin dritaret në një rreze prej 500 metrash nga fabrika. Fëmijët nga kopshtet dhe shkollat ​​janë dërguar në shtëpi, matanë rrugës nga fabrika është ndërtesa e ndërmarrjes komunale, ku janë thyer xhamat, qendra shëndetësore, lokalet afariste dhe fabrikat e tjera… Gjendja e jashtëzakonshme ka mbizotëruar në Koçevje, .. Ndonëse zjarri është vënë nën kontroll rreth orës 10.30, zjarrfikësit i kanë mbajtur duart plot, pasi në dhomën ku siç na tha shefi i zjarrfikësve të Koçevjes Leon Behin ka gjenerator elektrik. Kur situata u qetësua, para mediave doli drejtori i Melaminës, Sreçko Shtefaniq.

-Katër persona janë plagosur lehtë dhe dy janë plagosur rëndë. Jemi ende në kërkim të katër-pesë personave – tha Stefaniq.

Sipas tij, nuk bëhet fjalë për punonjës të Melamines, por punonjës të një kompanie tjetër që ka marrë pjesë në transportimin e lëndëve të para nga rezervuari. Stefaniç tha se shpërthimi i ka befasuar të gjithë dhe se për momentin nuk ka asnjë shpjegim se si ka ndodhur dhe siguroi opinionin se nuk ka rrezik për shpërthime dhe zjarre të reja.

“Melanim ka të gjitha lejet e duhura të punës dhe vlerësimet e mira të sigurisë,” tha ai.

Siç mësohet, shpërthimi ka ndodhur gjatë shkarkimit të lëndës së parë për prodhim nga rezervuari i mbërritur në mëngjes në uzinën e Melanimës, i cili, meqë ra fjala, ka rreth 200 punonjës.

Foto: Facebook

Marketing