Duke folur për dialogun ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës, ai thotë se “qëndrimi nga i cili nuk kanë lëvizur as SHBA-ja dhe as BE-ja është se normalizimi duhet të përfundojë në një formë të njohjes”

Marketing

Analisti Dragoslav Rasheta tha për N1-nw se ambasadori Hill dhe senatorët ia paraqitën Beogradit të vërtetën e hidhur, dmth që nga viti 2008 dhe nënshkrimi i MSA-së, është i detyruar të harmonizojë politikën e jashtme me BE-në, por edhe situatën ekonomike, të dijë se me cilat vende shkëmben mallra, për të ditur se prej nga vijnë investimet, kush hap fabrika, ku punojnë qytetarët, kështu që Beogradi duhet të jetë i vetëdijshëm për pasojat e kërkimit të një kursi të pamundur të politikës proruse, që do të ishte një vetëvrasje ekonomike e Serbisë”.

Ai është i mendimit se ende ekziston një “strategji e durimit strategjik ndaj Beogradit nga Uashingtoni”.

“Por mesazhi i dërguar nga senatorët është se nuk do të jetë kështu deri në fund”, thotë ai.

Pasojat, thotë ai, mund të jenë të mëdha.

“Ka ndryshime gjeopolitike që nuk kanë ndodhur në Evropë që nga rënia e Murit të Berlinit, grupimi i dy blloqeve dhe mesazhi nga Uashingtoni se dëshiron të forcojë radhët e tij”, thotë Raseta.

Duke folur për dialogun ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës, ai thotë se “qëndrimi nga i cili nuk kanë lëvizur as SHBA-ja dhe as BE-ja është se normalizimi duhet të përfundojë në një formë të njohjes”.

“Një Ballkan i qëndrueshëm i përshtatet Evropës dhe Shteteve të Bashkuara, një Ballkani i lidhur ekonomikisht, që bashkëpunon me BE-në dhe Uashingtonin, një Ballkan që i përket familjes euroatlantike”, thotë Rasheta.

Në foto: Senatorë amerikanë gjatë qëndrimit të djeshëm në Beograd

Marketing