Politikani i SVP, Christian Neff mund ta kishte kaluar Vitin e Ri si “Sent Galleni më i lartë”, si një përfaqësues i ngarkuar i qytetit dhe kryetar i parlamentit të qytetit. Por vetëm disa ditë para zgjedhjeve, ai tani ka dhënë dorëheqjen nga të gjitha postet e tij politike, shkruan 20min.ch, përcjell albora.ch.

Marketing

Një nga arsyet për këtë është polemika rreth statusit të tij të vaksinimit, konkretisht se ai nuk është ende i vaksinuar.

Christian Neff vendosi të japë dorëheqjen me iniciativën e tij se ndoqi parimin e tij për të reflektuar mbi çështjet politike që i shqetësojnë dhe për t’i përmbushur ato pavarësisht interesave, transmeton albora.ch.

Grupi parlamentar i SVP-së e pranoi dorëheqjen e Christian Neff pa koment, dhe në vend të tij vendosi të propozojë Jürg Brunner.

Më herët, Neff kishte ndezur diskutime rreth statusit të tij të vaksinimit. “Unë nuk jam i vaksinuar,” konfirmoi ai në nëntor në “St. Galler Tagblatt”. E pas kësaj reagimet në parlamentin e qytetit ishin të përziera, prandaj, tani thuhet se ka ardhur dorëheqja./albora.ch/

Marketing