Ministri i Shëndetësisë Alain Berset ka folur për rolin e tij gjatë pandemisë dhe rreth masave të certifikatës së vaksinimit dhe koronës në Zvicër.

Certifikata Corona ka qenë pjesë e përditshmërisë sonë që kur u lançua në qershor të vitit të kaluar, ani pse kësaj kohe tani po i vjen fundi, thotë ministri i Shëndetësisë Alain Berset.

Marketing

Berset shpreson që nëse gjërat shkojnë mirë në javët e ardhshme, Këshilli Federal do të jetë në gjendje ta kthejë kërkesën e zyrës së shtëpisë në një rekomandim dhe të heqë karantinën, transmeton albora.ch.

“Edhe kohës së certifikatës Covid duket se po i vjen fundi, por dy gjëra janë veçanërisht të rëndësishme për vendime të tilla: parashikueshmëria dhe fleksibiliteti” tha Berset.

Alain Berset është gjithashtu i befasuar nga qëndrueshmëria e tij. Ai kurrë nuk e kishte menduar se mund të duronte diçka të tillë. Ngarkesa e punës është rritur masivisht edhe në Parlament.

Megjithatë, Berset thotë se do të kishte dashur t’i kishte kursyer vetes kërcënimet dhe kufizimet në jetën e tij private, nga të cilat ai dhe ata rreth tij u goditën vazhdimisht./albora.ch/

Marketing