Pra, nuk ka shirit “One Love” në fund të fundit: Siç njoftoi të hënën Federata Zvicerane e Futbollit (SFV), ekipi kombëtar në Kupën e Botës në Katar nuk do ta lërë kapitenin Granit Xhaka (30) të vrapojë në fushë me “zemrën e ylberit”, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell Albora.ch.

Marketing

“Ne nuk mund t’i vendosim lojtarët tanë në një pozicion ku ata duhet të pranojnë sanksione sportive duke përfshirë paralajmërimet,” shpjegon shefi i medias SFV, Adrian Arnold (49).

Mbrojtja e lojtarëve në plan të parë

“Në fund të fundit bëhet fjalë për mbrojtjen e lojtarit tonë që të mos jetë i pafavorshëm në sport”. Ishte për të ardhur keq sepse donit të shpërndanit një mesazh pozitiv. Por: “Këtë mesazh do ta përcjellim edhe në raste të tjera. Ky vendim i FIFA-s nuk ndryshon asgjë për busullën tonë të vlerave. Ne qëndrojmë për respekt, tolerancë dhe solidaritet.”

Sfondi: FIFA njoftoi të dielën se shiriti special i kapitenit shkelte rregullat. Kjo parashikon që të gjitha pajisjet si shishet e pijeve, kutitë e ndihmës së parë dhe shiriti i kapitenit sigurohen nga FIFA. Shkeljet përkatëse do të trajtohen nga një komision disiplinor. Niveli i dënimit varion nga një paralajmërim deri në, në rastin më të keq, një ndalim.

Albora.ch

Marketing