Ministri i Jashtëm Dmytro Kuleba njoftoi një mobilizim të paprecedentë të të huajve që duan të luftojnë për Ukrainën.

Marketing

Ai e bëri të ditur këtë sot në një konferencë në Kiev.

“E gjithë bota sot është në anën e Ukrainës, jo vetëm me fjalë, por edhe me vepra”, theksoi Kuleba duke theksuar se Kievi ndjen mbështetjen jo vetëm të qeverive të huaja, por edhe të qytetarëve të thjeshtë.

“Mobilizimi i njerëzve të lirë të botës është thjesht i mahnitshëm. Na vijnë veteranë dhe vullnetarë me përvojë nga 52 vende të botës. Kjo është dëshira e tyre. Ne nuk i kemi punësuar, nuk i stimulojmë në asnjë mënyrë. Kjo është dëshira e tyre për të luftuar në anën e së mirës”, tha ministry, transmeton albora.ch.

Dmitry Kuleba vuri në dukje se ai nuk kishte të drejtë të zbulonte shpërndarjen e vullnetarëve sipas vendit, si dhe të dhëna për ata që mbërritën në Ukrainë, por theksoi se ne po flasim për një numër të lartë aplikantësh.

“Numri i përgjithshëm i aplikimeve po i afrohet 20 mijë”, theksoi ai./albora.ch/

Marketing