Pas Jurës, Zvicra jugore është kantoni me më shumë infeksione të reja. Në vetëm dhjetë ditë, 15,000 njerëz u infektuan me virusin. Gjithsesi spitalet nuk po japin alarmin.

Shefi i spitalit Paolo Ferrari nga përvoja e tij personale kujton kohën kur pandemia u ndez në valën e parë. “Në Ticino, kushtet mbizotëronin në momente si në zonën e fatkeqësisë korona të Lombardisë në atë kohë, 25 deri në 30 nga 100 personat që u shtruan në spital me Corona përfunduan në njësinë e kujdesit intensiv”, shkruan blick.ch, përcjellë albora.ch.

Marketing

Por sot megjithë incidencën jashtëzakonisht të lartë, menaxheri i spitalit Ticino mbetet i qetë. “Omikron është me të vërtetë shumë infektues, por pasojat e sëmundjes janë më pak serioze”, thotë Ferrari. Sidomos me personat e vaksinuar. 70.9 për qind e njerëzve në Ticino janë vaksinuar dy herë, 30 për qind e tyre janë të rritur dhe mbi 65-vjeçarët janë mbi 70 për qind. Tutje ai shprehet se përveç kësaj, kantoni jugor ka një ushtri me njerëz të shëruar, transmeton tutje albora.ch.

Marketing