Suedia ka ndalur testimin në shkallë të gjerë për COVID-19 edhe midis njerëzve që shfaqin simptoma të infeksionit.

Marketing

Ky vendim i jep fund zonave testuese të lëvizshme në të gjithë vendin, si dhe testeve të dorëzuara në shtëpi që u bënë të kudogjendura gjatë pandemisë dhe siguruan të dhëna thelbësore për gjurmimin e përhapjes së koronavirusit, transmeton albora.ch.

Vendimi vjen ndërsa qeveritë po fillojnë të konsiderojnë trajtimin e COVID-19 si sëmundje endemike, pra si infeksion i zakonshëm.

Duke filluar nga e mërkura e sotme, vetëm punonjësit e kujdesit shëndetësor dhe të kujdesit për të moshuarit si dhe më të rrezikuarit do të kenë të drejtën për testim PCR falas nëse janë simptomatikë, ndërsa pjesës tjetër të popullsisë thjesht do t’i kërkohet të qëndrojë në shtëpi nëse shfaq simptoma që mund të jenë prekur nga COVID-19./albora.ch/

Marketing