Sipas një studimi zviceran, Gjermania renditet e para për sa i përket pasurisë private në Evropë në përgjithësi.

Marketing

Sipas studimit, Gjermania ka më shumë milionerë në Evropë: 2.9 milionë, e ndjekur nga Britania e Madhe dhe Franca me 2.5 milionë secila. Prandaj, dendësia e milionerëve ishte më e larta në Zvicër: 14.1 përqind e popullsisë që i përkiste këtij grupi.

Kjo tregon se pabarazia mes të pasurve dhe të varfërve vazhdon të rritet. Zhvillimi do të vazhdojë. “Të pasurit ndoshta do të marrin një pjesë edhe më të madhe të tortës së pasurisë private në rritje,” tha shefi i RFS Robert Ruttmann, transmeton albora.ch.

Në një reagim ndaj raportit, Federata Gjermane e Sindikatave kërkoi më shumë taksa për të pasurit, për shembull duke vendosur një taksë të re mbi pasurinë.

Kjo sjell pesë deri në shtatë miliardë euro për buxhetet publike në vit. Taksa aktuale e trashëgimisë do të favorizonte super të pasurit./albora.ch/

Marketing