Organizata Botërore e Shëndetësisë po paralajmëron se tani po qarkullojnë katër lloje të ndryshme të variantit Omicron.

Marketing

Lloji fillestar i Omicron, i njohur si B.1.1.529 tani është zhvilluar në tre lloje të tjera, paralajmëron OBSH.

BA.1 tani është përhapur në 171 kombe të ndryshme, tha organizata shëndetësore, ndërsa nënvariantet BA.2 dhe BA.3 janë më pak të zakonshme, transmeton albora.ch.

Deri më tani nuk ka prova të mjaftueshme për të përcaktuar nëse BA.2 shkakton sëmundje më të rëndë se Omicron BA.1, por të dhënat janë të kufizuara dhe UKHSA vazhdon të hetojë./albora.ch/

Marketing