Kush nuk ka pirë një gotë birrë në jetë? Sigurisht që të gjithë kemi përshtypjen se këtë pije shumë të famshme e kanë zbuluar gjermanët. Por ky është një gabim i madh sipas një studimi të ri të bërë së fundmi.

Marketing

Tingëllon e pabesueshme, por sipas studimit birra është zbuluar mijëra vite më parë.

Arkeologët kanë zbuluar në një rajon të Kinës Jugore, objektet më të vjetra të lidhura me birrën të identifikuara deri më tani.

Po, mund të duket si një skenë nga një film, por është e vërteta. Po, birra u zbulua nga kinezët.

Gjetjet përfshijnë dy skelete njerëzore 9000-vjeçare, të cilët janë të rrethuar nga enë qeramike.

Këto enë ishin objektet që pinin birrë në to.

Ndoshta është një vend varrimi larg zonave të banuara.

Të 50 kontejnerët ishin të paprekur dhe në fakt janë enët më të lashta të zbuluara ndonjëherë.

Ato janë gotat më të vjetra të birrës që ekzistojnë.

Për shkak të kompleksitetit të prodhimit të birrës në atë kohë, arkeologët nuk mendojnë se konsumimi i saj bëhej për qejf, por si një ceremoni që lidhet me varrimin e të vdekurve.

Kontejnerët ishin të ngjashëm në madhësi me gotat moderne të birrës.

Marketing