Marketing

Shtatë pacientë me rreze X vdiqën në Rusi për shkak të kontrastit të falsifikuar. Atyre iu dhanë kimikate industriale. Në lidhje me këtë u arrestuan dy mjekë.

Ky hetim nënkuptonte vdekjen e të paktën shtatë pacientëve në Rusi. Ata ishin trajtuar të gjithë në një spital shtetëror në Shën Petersburg midis dhjetorit dhe janarit. Gjatë ekzaminimit me rreze X, atyre iu dha një kimikat industrial në vend të agjentit të kontrastit. U fut në ezofag, stomak dhe zorrë të hollë dhe pati pasoja shkatërruese./blick/

Tani dy mjekët janë arrestuar, thanë autoritetet. Ata akuzohen për përdorimin e një kimikati “që nuk ishte në listën zyrtare të barnave dhe nuk plotësonte standardet e sigurisë”, sipas një komiteti hetimor.

Sipas dëshmive të publikuara në media, viktimat filluan të ndiheshin keq vetëm pak orë pas procedurës.

Sipas hetuesve, u arrestua shefi i rëntgenit dhe kryemjeku i klinikës. Ai po hetohej për “vrasje nga pakujdesia”. Prandaj, kontrollet u iniciuan edhe në kompaninë që kishte furnizuar kimikatin vdekjeprurës./albora.ch/

Marketing