Marketing

Misioni në malin Gambarogno në të cilin droni Rega u përdor për të zbuluar shpërthime të mëtejshme aktive në zona të paarritshme ishte i suksesshëm.

Falë shtrirjes së tij “Tubacioni i Zbulimit të Zjarrit” u bë e mundur të shmangej një rindezje e zjarrit, shkruan ticinonews, transmeton albora.ch.

Droni Rega i pajisur me pajisje të teknologjisë së lartë u vendos të enjten në mbrëmje në gjithë rajonin e prekur nga zjarret pyjore në Gambarogno. Falë sistemit të tij të kamerës, droni u përdor për të zbuluar çdo shpërthim të dyshimtë në tokë pas ditëve të gjata të zjarreve në Monte Gambarogno. Kështu thuhet në njoftimin e sotëm të Rega.

Veçantia e sistemit të dronëve Rega në Zvicër ka fituar vëmendje të konsiderueshme falë këtij misioni të suksesshëm në favor të shërbimeve të urgjencës. Të enjten në mbrëmje, një ekuipazh i Rega, i përbërë nga një pilot dhe një operator droni, ndihmuan zjarrfikësit të kërkonin për shpërthime aktive në zona të pjerrëta falë një fluturimi të parë eksperimental.

Falë bashkëpunimit të ngushtë me zjarrfikësit e pranishëm në vendin e zjarrit, u krijuan fillimisht zonat e tokës ku ishte e mundur që të kishte ende shpërthime djegieje. Më pas, droni Rega u ngrit nga Alpe di Neggia dhe më pas fluturoi në mënyrë autonome mbi zonën e kërkimit.

Për kohëzgjatjen e fluturimit të kërkimit, droni transmetoi automatikisht koordinatat e shpërthimeve të dyshuara te operatori tokësor, të gjitha të kombinuara me imazhe.
Operatori më pas kontrolloi manualisht të dhënat për t’i vënë ato në dispozicion të zjarrfikësve.
Disa shpërthime aktive u gjurmuan falë përdorimit të dronit Rega, pa të cilin zjarri mund të ishte rindezur, duke lejuar zjarrfikësit të vazhdonin me shuarjen e tyre totale.

 “Tubacioni i Zbulimit të Zjarrit” të dronit Rega, thuhet në njoftimin për shtyp, është një shtrirje e dobishme e spektrit të ndërhyrjeve të dronit dhe bazohet në “Tubacionin e Zbulimit të Njeriut”.

Sistemi përdoret për kërkimin e personave të zhdukur dhe falë një algoritmi inteligjent është në gjendje të zbulojë automatikisht njerëzit në terren dhe t’i transmetojë të dhënat me koordinatat e tyre te operatori.

Droni është i pajisur edhe me një sistem kërkimi për celularët dhe është në gjendje t’i lokalizojë në emër të policisë dhe gjithashtu ka një sistem kundër përplasjes.

Sipas Rega, droni i tyre në të ardhmen do të përdoret në misione për të kërkuar njerëz të zhdukur, të plagosur ose të sëmurë, veçanërisht në kushte të dukshmërisë së dobët që e bëjnë të pamundur përdorimin e një helikopteri.

Droni Rega do të vazhdojë të zhvillohet edhe në të ardhmen./albora.ch/

Marketing