Federata e Sindikatave Zvicerane po mbledh nënshkrime për të detyruar një votim mbarëkombëtar për përdorimin e fitimeve të bankës qendrore për të rritur sistemin e sëmurë të pensioneve të vendit.

Nisma, do të kishte nevojë për 100,000 mbështetës për të shkaktuar një votim të ardhshëm mbi propozimin, transmeton albora.ch.

Marketing

Aktualisht, Banka Kombëtare e Zvicrës shpërndan deri në 6 miliardë CHF (6.5 miliardë dollarë) midis kantoneve dhe qeverisë federale gjatë viteve fitimprurëse.

Drejtuesit e sindikatave dëshirojnë që kjo shumë të rritet në mes 8 miliardë CHF dhe 10 miliardë CHF, me paratë shtesë që do t’u ndahen pensioneve zvicerane.

Propozimet e mëparshme për të përdorur të ardhurat nga shitja e rezervave të arit nga banka qendrore për të mbështetur sistemin e pensioneve u refuzuan nga votuesit në 2002 dhe nga parlamenti dy vjet më vonë./albora.ch/

Marketing