Rritja e forcave ruse në kufirin e Ukrainës ka rritur tensionet dhe rrezikun e një përshkallëzimi, tha sot Ministria e Jashtme Lidhja e Jashtme.

Marketing

Sipas njoftimit nuk ka nevojë urgjente që qytetarët zviceranë në Ukrainë të largohen nga vendi dhe nuk ka plane të menjëhershme për të evakuuar stafin diplomatik, transmeton albora.ch.

Megjithatë, banorët zviceranë në Ukrainë janë këshilluar të regjistrohen në ambasadën në Kiev, në mënyrë që ata të mund të kontaktohen në një njoftim të shkurtër.

Sipas shifrave të fundit zyrtare të vitit 2020, janë 210 shtetas zviceranë në Ukrainë./albora.ch/

Marketing