Zvicra ka një ekonomi të fortë, inflacion të ulët, borxh të ulët kombëtar dhe shkallë të ulët të papunësisë.

Është e vështirë të besohet se vetëm disa gjenerata më parë, Zvicra ishte e varfër dhe shumë prej tyre duhej të largoheshin për të gjetur punë jashtë vendit. Tregu i punës është transformuar në mënyrë dramatike që atëherë dhe vazhdon të ndryshojë, transmeton albora.ch.

Sot Zvicra është bërë një vend pune i njohur ndërkombëtarisht, me vende pune në shërbimet e informacionit, financat apo farmaceutikët, si dhe në sektorin e veshjeve apo gastronomisë.

Është shtëpia e shumë kompanive globale dhe organizatave ndërkombëtare. Paga mesatare për një punë me kohë të plotë është 6,500 CHF (7,190 dollarë) në muaj. Por kostoja e jetesës në Zvicër është e lartë, shkruan swissinfo.ch.

Sipas ligjit zviceran, shumica e punëtorëve mund të punojnë për maksimum 45 orë në javë, megjithëse shumica e njerëzve punojnë 40 orë në javë, nga e hëna në të premte. Të gjithë punonjësit zviceranë kanë të drejtë për të paktën katër javë pushime me pagesë në vit, dhe të rinjtë deri në moshën 20 vjeç kanë të drejtë për pesë.

Një faktor kryesor në stabilitetin e fuqisë punëtore zvicerane është sistemi i arsimit dhe formimit profesional të vendit. Megjithëse papunësia u rrit në vitin 2020 për shkak të pandemisë, Zvicra në përgjithësi ka një nga normat më të ulëta të papunësisë së të rinjve në Evropë, e cila në vitin 2019 arriti në rreth 4.58%./albora.ch/

Marketing
Marketing