Shkollat ​​janë larg nga funksionimi normal për shkak të infeksioneve të shumta, thotë Franziska Peterhans, Sekretarja Qendrore e Shoqatës së Mësuesve të Zvicrës.

Marketing

Situata është e tensionuar në shkollat ​​që vazhdojnë të kryejnë testime masive. Numri i testeve pozitive është rritur ndjeshëm, thotë Franziska Peterhans. “Fatkeqësisht, testimi i rëndësishëm i grupeve në shkolla nuk funksionon më me besueshmëri në shumë vende, sepse laboratorët e testimit duhet të kenë përparësi. Prandaj, shumë shkolla presin deri në dy ditë për rezultatet e testit, shkruan 20 min.ch.

Për shkak të testeve të pezulluara, Franziska Peterhans pret pasiguri të përtërirë në rritje në shkolla, si dhe mungesa në rritje për shkak të sëmundjes ose karantinës./albora.ch/

Marketing