Rezultatet e kancerit varen nga sa shpejt zbulohet kanceri në trup. Kjo për shkak se qelizat kancerogjene përhapen nëse nuk kapen në kohë.

Marketing

Është e lehtë të lihen mënjanë ndryshimet e pashpjegueshme trupore, por ato shpesh mund të jenë një shenjë e hershme e kancerit.

Lodhja është shpesh “simptoma më shqetësuese” e kancerit, paralajmëron Cancer Research UK.

Lodhje do të thotë të ndihesh shumë i lodhur, i rraskapitur dhe me mungesë energjie. Mund të jetë një simptomë e vetë kancerit ose një efekt anësor i trajtimit. Sa kohë zgjat, shkalla e ashpërsisë dhe sa shpesh mund ta keni është e ndryshme nga personi në person”, shpjegon Cancer Research UK. Sipas tyre, të kesh të vështirë të zgjohesh në mëngjes është shpesh një shenjë treguese e lodhjes.

Shenja të tjera të lodhjes përfshijnë:

  • Mungesa e energjisë – ju thjesht mund të dëshironi të qëndroni në shtrat gjatë gjithë ditës
  • Ndjenja se thjesht nuk mund të shqetësoheni për të bërë shumë
  • Probleme me gjumin si pamundësia për të fjetur ose gjumi i shqetësuar
  • Ndjeheni në ankth, trishtim ose depresion
  • Dhimbje në muskuj – mund ta keni të vështirë të ngjitni shkallët ose të ecni në distanca të shkurtra
  • Të qenit pa frymë pas kryerjes së detyrave të vogla, si të bësh dush ose të rregullosh shtratin
  • E keni të vështirë të përqendroheni, madje edhe vetëm duke parë TV ose duke folur me një mik të mirë
  • E ke të vështirë të mendosh qartë ose të marrësh vendime lehtësisht
  • Humbja e interesit për të bërë gjëra që zakonisht ju pëlqejnë
  • Ndjenjat negative për veten dhe të tjerët.

Simptoma të tjera të përgjithshme të kancerit përfshijnë një gungë që shfaqet papritur në trupin tuaj, gjakderdhje të pashpjegueshme dhe ndryshime në zakonet tuaja të zorrëve./albora.ch/

Marketing