Në disa qytete në itali njerëzit kanë dalë për të protestuar kundër masave të kërkuara nga qeveria Italiane për të luftuar pandeminë, duke filluar me detyrimin e vaksinimit për mbi të 50-at.

Marketing

Protesta u zhvilluan pa problem, ku objektivi ishte edhe një herë kryeministri Mario Draghi, “armiku numër një”, dhe qeveria,raporton ticinonews, përcjellë albora.ch.

“Vaksinistët poshtë nga stendat” bërtitën protestuesit, të cilët gjithashtu kishin një shërbim të zbatimit të ligjit për të parandaluar infiltrimin.

Ndërsa në Gjenova, pas fjalimit të juristit ‘pa vax’ Ugo Mattei, – i cili evokoi njëzet vitet fashiste dhe shpresonte për “lindjen e një qeverie hije kundër ‘draghizmit'” – 500 marshuan nëpër rrugët e qendrës, transmeton tutje albora.ch.

Në Trieste, ishin njëqind njerëz të pranishëm në ngjarjen ‘Të vaksinuar së bashku me të pa vaksinuarit: duart jashtë, shkollës, shëndetit dhe punës’, në të cilën u kundërshtua detyrimi për vaksinim dhe kalimin./albora.ch/

Marketing