Presidenti Putin ka vënë në gatishmëri forcat bërthamore të Rusisë, duke ngritur shqetësime në mbarë botën.

Marketing

Të gjitha shifrat për armët bërthamore janë të ndryshme e nuk ka një version të saktë, por sipas Federatës së Shkencëtarëve Amerikanë, Rusia ka 5,977 armë bërthamore, megjithëse kjo përfshin rreth 1,500 që janë të dëmtuara dhe do të çmontohen.

Nga rreth 4500 të mbetura, shumica konsiderohen armë bërthamore strategjike, raketa balistike ose raketa, të cilat dëmtojnë në distanca të gjata. Këto janë armët që zakonisht lidhen me luftën bërthamore.

Por kjo nuk do të thotë se Rusia ka mijëra armë bërthamore me rreze të gjatë veprimi, transmeton albora.ch.

Ekspertët vlerësojnë se rreth 1,500 armë luftarake ruse janë aktualisht “të vendosura”, që do të thotë të vendosura në bazat e raketave dhe bombarduesve ose në nëndetëset që gjenden në det./albora.ch/

Marketing