Këshilli Federal ka vendosur të zgjasë detyrimin e zyrës së brendshme deri në fund të shkurtit dhe masat e mbetura të koronës deri në fund të marsit. Ai gjithashtu njoftoi se do të diskutoi lehtësimin e mundshëm më 2 shkurt.

Punonjësit në Zvicër si ekonomistët, gastronomët dhe shoqatat zvicerane të punëdhënësve kanë komentuar zgjatjen e masave të Covid-19 në Zvicër.

Ekonomistët po konsiderojnë vendimet në shumicën e rasteve të kuptueshme. Sipas tyre është e rëndësishme që Këshilli Federal ta udhëheqë vendin përmes pandemisë me kosto sa më të ulët ekonomike dhe sociale.

Marketing

Shoqata Zvicerane e Punëdhënësve thotë se vendimet e Këshillit Federal për zgjatjen e masave kanë qenë më pak se pritshmëritë e ekonomisë. Megjithatë, shoqata kishte uruar tashmë për kthimin në rekomandimin e zyrës së shtëpisë nga 25 janari.


E një deklaratë të dhënë edhe nga “Punonjësit Zvicër”, u tha se me zgjerimin e masave, Këshilli Federal “po luan mirë” dhe ka marrë rrugën e duhur, sipas shoqatës./albora.ch/

Marketing