Avokati Solon Rémy Wyssmann ka arritur një sukses në një mosmarrëveshje ligjore me FOPH, ku sipas Shefit të Marrëdhënieve të Prokurorit Publik, Zyra Federale duhet t’i bëjë publike të gjitha kontratat e vaksinave.

Marketing

Nuk dihet ende nëse zyra do ta kundërshtojë rekomandimin.

Gjithashtu është dhe një aplikacion ku çdo qytetar i Zvicrës mundet vet online të kontrolloj cdo të dhënë publike, raporton aargauerzeitung, përcjellë albora.ch.

Zyra Federale e Shëndetit Publik (FOPH) ka rezistuar për një kohë të gjatë, për mos i bërë publike kontratat.

Në dhjetor, shumica e Këshillit Kombëtar bëri thirrje që cdo gjë të ishte trasparente. Megjithatë, Këshilli i hodhi poshtë kërkesat.

Komisioneri Federal i Mbrojtjes së të Dhënave dhe Informacionit Adrian Lobsiger vjen në një përfundim, FOPH duhet të dëgjojë prodhuesit e vaksinave të interesuara dhe të sigurojë “mundësinë e marrjes së kontratave në përputhje me parimin e proporcionalitetit”.

Prandaj zyrtari i marrëdhënieve me publikun beson se Zyra Federale ka për detyrë të bëjë një kontratat transparente me kërkesë.

Në të njëjtën kohë, BAG-së i kërkohet të procedojë proporcionalisht kur harton publike teksti në kontrata. Megjithatë, fushëveprimi është gjithmonë një çështje e interpretimit ligjor.

Në rast se nuk bëhen publike, Zvicra mund të bëjë shkelje të kontratës, gjë që do të dëmtonte besueshmërinë e vendit si një partner kontraktual dhe mund të ketë pasoja afat-gjata.

Për Ndërfarmën Zvicrës mund t’i duhet të jetë prapa në furnizimin e ardhshëm me ilaçe dhe vaksina. Kjo do të thotë se pacientët duhet të presin më gjatë për risi që mund ti shpëtojnë jetën./albora.ch/

Marketing