Këshilltari Federal Ueli Maurer konfirmoi se qeveria tashmë ka vendosur të kërkojë 100 milionë në shtesën e dytë në buxhet për rezervimin dhe blerjen e barnave kundër Covid-19.

Dallimet mbeten në lidhje me shtimin e parë në buxhetin e Konfederatës për vitin 2022 pas kalimit të dytë në Këshillin Kombëtar, i cili nuk donte të lironte fonde shtesë për blerjen e barnave kundër COVID. Vendimi u mor me 105 vota pro, 82 kundër dhe 4 abstenime.

Marketing

Kjo shtesë, e cila nuk u shfaq në dërgimin e Këshillit Federal, u përfshi në draft nga Këshilli i Shteteve. Në terma konkretë, bëhet fjalë për vënien në dispozicion të 100 milionë frangave për të rezervuar dhe blerë ilaçe kundër Covid-19 për personat me imunosupresion, transmeton albora.ch.

Zyra Federale e Shëndetit Publik në fakt ka lidhur një kontratë me kompaninë “AstraZeneca Switzerland” për furnizimin e barnave të afta për të parandaluar COVID-19.

Është një terapi e kombinuar me antitrupa e bazuar në tixagevimab dhe cilgavimab. Përdorimi i këtyre barnave pritet në grupet e rrezikut me sistem imunitar të dobësuar. Në fakt, njerëz të tillë nuk mund t’i drejtohen vaksinimit për t’u mbrojtur nga COVID-19./albora.ch/

Marketing