Pas një udhëtimi një javor në të gjithë Kanadanë, një kolonë me platforma të mëdha ka mbërritur në kryeqytetin kombëtar për të protestuar ndaj mandateve të vaksinave dhe masave Covid-19.

Është quajtur “Konvoji i Lirisë” dhe ka bërë që vendi të flasë. Lëvizja u nxit nga një mandat vaksine për kamionistët që kalojnë kufirin SHBA-Kanada.

Të mërzitur me masën e re që do të kërkonte që kamionistët e pavaksinuar kanadezë të kalonin kufijtë e dy kombeve për t’u karantinuar pasi të kthehen në shtëpi, një koalicion i lirë i kamionistëve dhe grupeve konservatore filloi të organizojë lëvizjen përtej vendit që filloi në Kanadanë perëndimore, transmeton albora.ch.

Marketing

Shumë mbështetës, tashmë janë frustruar me masat pandemike që ata i shohin si tejkalim politik.

Protestuesit planifikojnë të qëndrojnë në qendër të Otavës pranë Parlamentit Hill për të paktën fundjavën dhe kërkesat e tyre janë rritur nga ndryshimi i mandatit të vaksinës kufitare në përfundimin e të gjitha mandateve të tilla në mbarë vendin./albora.ch/

Marketing