Prodhuesi i makinave Toyota po hyn në biznes jashtë tokës dhe po zhvillon një automjet që mund të eksplorojë sipërfaqen e hënës dhe një ditë të marrë edhe Marsin.

Marketing

Kompania shpreson të ndihmojë njerëzit të jetojnë në Hënë deri në vitin 2040 dhe potencialisht të vazhdojnë të jetojnë në Mars, transmeton albora.ch.

Automjeti hapësinor do të quhet Lunar Cruiser, i frymëzuar nga automjeti sportiv i Toyota Land Cruiser.

“Ne e shohim hapësirën si një zonë për transformimin tonë një herë në shekull. Duke shkuar në hapësirë, ne mund të jemi në gjendje të zhvillojmë telekomunikacion dhe teknologji të tjera që do të jenë të vlefshme për jetën njerëzore,” tha Takao Sato, kreu i Projektit Lunar Cruiser në Toyota.

Toyota po planifikon gjithashtu të përdorë teknologjinë e hidrogjenit në Lunar Cruiser, duke e bërë automjetin më pak toksik për mjedisin./albora.ch/

Marketing