Një “gjueti njerëzore” po quhet një ngjarje që ka ndodhur në Pakistan nga një “mjek popullor”, i cili dyshohet se goditi një gozhdë në kokën e një gruaje shtatzënë.

Marketing

Gruaja mbërriti në një spital në Peshawar pasi u përpoq të nxirrte gozhdën 5 cm (dy inç) me pincë.

Fillimisht, ajo u tha mjekëve se ajo e kishte kryer vetë aktin, por më vonë pranoi se një “mjek shërues besimi”, i cili kishte pohuar se mund të garantonte se ajo lind një djalë ishte përgjegjës, transmeton albora.ch.

Dr Haider Khan, është mjeku në fjalë i cili është edhe anëtar i stafit në Spitalin Lady Reading, ku pas akuzave tha se gruaja ishte “plotësisht e vetëdijshme, ani pse kishte dhimbje të jashtëzakonshme”, kur mbërriti duke kërkuar trajtim.

Gruaja ishte nënë e tri vajzave dhe se burri i saj e kishte kërcënuar se do ta linte nëse ajo do të lindte një vajzë tjetër.

Në disa vende më të varfra të Azisë Jugore, shpesh besohet se një djalë u ofron prindërve siguri më të mirë financiare afatgjatë sesa vajzat, dhe kjo shkakton praktika shfrytëzuese, shpesh nga të ashtuquajturit “mjek popullor”.

Policia ka kaluar disa ditë duke intervistuar stafin e spitalit dhe duke u përpjekur të gjejë gruan, e cila u largua nga spitali pasi stafi i kishte hequr gozhdën nga koka, me shpresën se ajo mund t’i ndihmonte ata të identifikonin burrin./albora.ch/

Marketing