Një grua në kantonin e Bernës infektoi qëllimisht veten dhe fëmijët e saj me virusin korona. Ajo e arsyetoi vendimin e saj, duke thënë se ishte alergjike dhe për këtë arsye nuk mund të vaksinohej kundër virusit.

Marketing

Kur kishte një infeksion në ambientin e saj privat, ajo donte të përfitonte. Ajo organizoi shkopinj të përdorur, të cilët i ngjiti në hundë, shkruan 20min.ch, transmeton albora.ch.

Gruaja kishte dhimbje koke, humbje të shijes, temperaturë deri në 38 gradë, të dridhura, letargji të përgjithshme. Gjashtë ditë më vonë ajo nuk kishte simptoma. Fëmijët e saj më të mëdhenj kishin vendosur vetë të merrnin pjesë në infeksion. Më të vegjlit ishin gjithsesi me të, kështu që do të duhej të futeshin gjithsesi në karantinë.

Ky veprim hasi në një kundërshtim të fortë nga shoqëria mjekësore e kantonit të Bernës, siç vazhdojnë të shkruajnë gazetat Tamedia. “Kushdo që ofron kura të tilla sillet në mënyrë mjekësore dhe shoqërore jashtëzakonisht të papërgjegjshme”, thuhet në reagim. /albora.ch/

Marketing