Qoftë duke kursyer për të ndihmuar fëmijët tuaj në universitet, apo për një depozitë në një shtëpi ose thjesht pak para shtesë për t’i ndihmuar kur largohen nga foleja, prindërit shpesh do të duan të krijojnë një fond duke pasur parasysh të ardhmen e fëmijëve të tyre.

Marketing

Krijimi i një fondi investimi për fëmijët tuaj mund të jetë rrezik më i lartë, por ka të ngjarë t’ju sjellë një fitim më të lartë.

Kur fëmija mbush 18 vjeç, llogaria është nën kontrollin e tyre. Ndonjëherë, bankat do t’i paraqesin kupona ose certifikata ceremoniale një fëmije sapo llogaria të bëhet e tyre, transmeton albora.ch.

Disa banka kantonale, për shembull, do të paguajnë një normë interesi më të lartë prej 0.5 përqind derisa balanca të jetë 25,000 CHF, pas së cilës norma e interesit bie në 0.05 përqind.

Llogaria ‘Viva Kids’ e Credit Suisse ka një normë interesi më të lartë prej pesë për qind, edhe pse kjo bëhet 0,5 për qind pasi bilanci kalon 1000 CHF. Një prind duhet të ketë të paktën një llogari në Credit Suisse për të hapur një llogari Viva Kids.

Një opsion tjetër popullor është një fond kursimi për fëmijët tuaj.

Përpara se të merrni një vendim, shikoni një faqe të pavarur krahasimi si Comparis ose Moneyland, të cilët shpesh bëjnë raporte të përditësuara mbi normat e interesit dhe tarifat në bankat kryesore të vendit.

Ju lutemi vini re: Ashtu si me çdo raport të natyrës financiare të paraqitur në the local synohet vetëm si një udhëzues dhe nuk duhet të zërë vendin e këshillave financiare të akredituara./albora.ch/

Marketing