Kamioni botëror i boksit ukainasi Wladimir Klitschko (41) kryetar i Kiev-it vjen me duar me gjakë nga fronti i luftës në Davos për të dëshmuar nga vendi i ngjarjes para qindra liderëve dhe botëror në samitin ndëkrombëtar nga dora e parë per krimet dhe gjenocidin rus mbi popullatën civile në Ukrainë, të cilat krime i krahason me ato serbe në Kosovë.

Marketing

Ai për gazetën zvicerane në shqip Le Canton27.ch, ka falënderuar shqiptarët për mbështetjen ushtarake por edhe solidaritetin me popullin ukrainas.

“Më vjen shumë mirë që takoj për herë të parë një shqiptar në veqanti një gazetar që mund të përcjell një mesazhe juve. Kemi dëgjuar e lexuar se edhe ju shqiptarët si ne ukrainasit jeni njerëz të paqes, liridashës, por edhe luftarak që e don nevoja, që na e imponon ndokush. Ne sot po luftojmë kundër regjmit rus që po tenton te okupoj vendin tonë Ukrainën që 1200 ditë, sikur ju që ishin dikur të okupuar nga Serbia…” thotë Wladimir Klitschko.

“Faleminderit Kosovë, faleminderit shqiptarë! Pasi ju u çliruat nga Serbia edhe ne do çlirohemi nga Rusia!..Ka thënë në fund Klitschko.

Marketing