Një gjykatë gjermane dënoi me burgim të përjetshëm një grua që ishte paraqitur në mënyrë të rreme si mjeke, pasi shkaktoi vdekjen e disa personave.

Marketing

Gjyqtarët në Gjykatën e Qarkut Kassel thanë se gruaja, 51 vjeçe, emri i së cilës nuk u bë i ditur, përdori një licencë të falsifikuar për të punuar si anesteziologe.

Është konstatuar se tre paciente kanë vdekur për shkak të gabimeve të saj në mjekim dhe disa të tjerë kanë pësuar pasoja të rënda. Gjykata e shpalli gruan fajtore për tre vrasje dhe dhjetë tentativë vrasjeje. Gjatë punës në spital, ajo ka dozuar gabimisht anestetikë, nuk ka trajtuar në mënyrë adekuate rastin e sepsës dhe ka shkaktuar dëmtime në sistemin kardiovaskular tek disa pacientë. Për shkak të mungesës së oksigjenit, disa pacientëve iu dështuan organet.

Gjyqtarët e shpjeguan vendimin me peshën e krimit. Kjo zvogëlon mundësinë e të dënuarit për t’u liruar pas 15 vitesh vuajtjeje, që është koha më e shkurtër që një i dënuar në Gjermani duhet të kalojë në burg përpara se të merret parasysh lirimi i tij.

E dënuara ka punuar në spitalin në Fritzlar nga viti 2015 deri në vitin 2018, pas së cilës është zhvendosur në një klinikë në veri të Gjermanisë. Zyrtarë të Shoqatës së Mjekësisë Rajonale kanë vërejtur palogjikshmëri në dokumentacionin e saj, pas së cilës ajo ka raportuar tek autoritetet për mashtrim në punësim, shkuan N1.

Ajo u raportua gjithashtu nga Shoqata Mjekësore Hesse dhe punëdhënësi i saj.

Fotot: Pixabay

Marketing