Tani ka kaluar vetëm ora 8 e mëngjesit në Kiev dhe banorët e kryeqytetit ukrainas tani janë të lirë të largohen nga strehimoret nëntokësore ku kanë qëndruar, pasi shtetrrethimi gjatë fundjavës është hequr.

Marketing

Dyqanet ushqimore do të lejohen të hapen dhe transporti publik do të fillojë të funksionojë, megjithëse trenat e metrosë do të lëvizin shumë më rrallë se zakonisht transmeton albora.ch.

Fundjava pati shpërthime të përsëritura, ato dukej se ishin të kontrolluara kryesisht në periferi të Kievit qendror. Një sulm i frikshëm i raketave ruse në qendër të qytetit nuk u materializua dhe kryeqyteti mbetet në duart e Ukrainës.

Megjithatë, zyrtarët e Kievit kanë paralajmëruar se lufta është larg përfundimit, pasi luftimet në rrugë vazhdojnë pothuajse në çdo lagje të qytetit. Zyrtarët shtetërorë thonë se ata në Kiev do të zgjohen për të parë një peizazh qyteti që është shumë i ndryshëm nga ai me të cilin janë mësuar.

“Kur të largoheni nga qyteti pas orës 8 të mëngjesit, do të shihni fortifikime, iriq antitank dhe fortifikime të tjera që janë shfaqur në rrugët e Kievit,” tha Administrata Shtetërore e Qytetit të Kievit.

Ora policore do të fillojë sërish në orën 22:00 dhe do të zgjasë deri në orën 7 të mëngjesit nesër. Por banorët janë këshilluar që të mos largohen nga shtëpitë dhe strehimoret e tyre gjatë ditës nëse nuk është absolutisht e nevojshme./alobra.ch/

Marketing