Nga ndryshimet në vlefshmërinë e certifikatës së vaksinimit të BE-së deri te lehtësimi i mundshëm i kufizimeve për Covid dhe pushimet shkollore, ja çfarë duhet të dini për jetën në Gjermani në shkurt.

Marketing

1.Certifikata e vaksinimit ndryshon

Nga 1 shkurti e tutje, çertifikatat e vaksinimit për personat pa injeksion përforcues do të jenë të vlefshme vetëm për nëntë muaj (270 ditë) në Gjermani dhe në shumicën e vendeve të tjera të BE-së.

2.Pushimet shkollore

Fëmijët e majit në Gjermani do të marrin pak kohë nga shkolla gjatë pushimeve dimërore gjysmë-tremujor, të cilat zakonisht zgjasin nga disa ditë deri në një javë.

3.Karnavalet

Këtë vit do të ketë festime vetëm të enjten më 24 shkurt, të hënën më 28 shkurt dhe të martën më 1 mars

4.Më shumë siguri për blerjet në internet

Autentifikimi i fortë i klientit për pagesat kur bëni blerje në internet me një kartë krediti ka qenë tashmë në fuqi që nga janari 2021 për konsumatorët që blejnë mallra mbi 250 €. Kjo do të thotë që klientët duhet të konfirmojnë pagesat në internet me një kod, një fjalëkalim ose njohje të fytyrës në smartfonin e tyre.

5.Banesa të reja po ndërtohen në Këln.

Nga 2 shkurti, një sërë ndryshimesh në të ashtuquajturën Paketa e Lëvizshmërisë do të hyjnë në fuqi në vendet e BE-së, përfshirë Gjermaninë. Kjo përfshin detyrimet për kompanitë e transportit.

7.Lajm i keq për tifozët e Bundesligës

Deri më tani, fansat kanë mundur të marrin një abonim mujor për 14,99 € në muaj ose një abonim vjetor për 149,99 €. Nga 1 shkurti, klientët e rinj të DAZN do të paguajnë 29,99 € për një abonim mujor dhe 274,99 € për një abonim vjetor./albora.ch/

Marketing