Një studim i ri zbulon vendet më të shtrenjta dhe më të lira për të aplikuar për nënshtetësinë zvicerane.

Marketing

Tarifat për të bërë një aplikim ndryshojnë shumë në varësi të vendbanimit tuaj.

Një hulumtim nga faqja e krahasimit zviceran “Comparis” zbulon se cilat kryeqytete kantonale janë më të shtrenjtat dhe cilat më të lirat sa i përket aplikimit për një pasaportë zvicerane.

Studimi tregon se kryeqyteti kantonal më i shtrenjtë është parajsa fiskale e Schwyz. Këtu një aplikim për nënshtetësinë zvicerane kushton 3600 franga, e cila përbëhet nga 100 franga tarifa federale, 500 franga tarifa kantonale dhe 3000 franga të mëdha në tarifa komunale, transmeton albora.ch.

Në anën tjetër të shkallës është Lozana ku një aplikim është më shumë se katër herë më i lirë në 800 franga. Kjo është e përbërë nga 100 franga në tarifat federale, 450 franga në tarifat kantonale dhe 250 franga në tarifat komunale.

Në përgjithësi, tarifat janë më të lira në kantonet franceze dhe italiane të Zvicrës, megjithëse kantoni gjermanishtfolës i Appenzell Ausserrhoden në lindje të vendit ka gjithashtu kosto relativisht të lira të aplikimit për shtetësi.

Për më tepër, marrja e nënshtetësisë nuk do të thotë që ju të merrni automatikisht një pasaportë zvicerane. Vetë dokumenti kushton 140 franga për të rriturit, ose për 148 franga, mund të merrni një pasaportë dhe një kartë identiteti zvicerane në të njëjtën kohë./albora.ch/

Marketing