Çmimi i energjisë këto ditë është veçanërisht i lartë dhe sipas njoftimeve të autoriteteve presim që gjërat të vështirësohen edhe më shumë për amvisëritë.

Marketing

E gjithë kjo nuk ka të bëjë vetëm me energjinë elektrike, por natyrisht edhe me naftën dhe gazin natyror, prandaj çdo lëvizje që kontribuon në kursimin e energjisë dhe uljen e shpenzimeve në xhepin tonë, konsiderohet e nevojshme.

Më poshtë ju sugjerojmë 6 hapa për të reduktuar ndjeshëm shpenzimet e energjisë dhe për të parë një ndryshim në buxhetin tuaj.

HAPI 1: KUSHTOJINI VËMENDJE PRIZAVE

Hapi i parë që mund të ndërmerrni për të shmangur humbjen e energjisë elektrike në shtëpi është të fikni prizat kur nuk i përdorni, si dhe të shkëputni televizorin ose kompjuterin kur nuk i përdorni. Kur keni pajisje elektrike të lidhura përgjithmonë, ato harxhojnë energji në mënyrë të panevojshme dhe ju rrisin buxhetin pa asnjë arsye.

HAPI 2: NDËRRONI PAJISJET

Mund t’ju tingëllojë si një shpenzim i çmendur ose i panevojshëm, por pajisjet elektrike të vjetra konsumojnë shumë më tepër energji elektrike sesa ato që janë teknologjia më e fundit, pasi në të kaluarën prodhuesit nuk i kushtonin rëndësi energjisë së konsumuar.

HAPI 3: INVESTONI NË NJË NGROHËS UJI DIELLOR

Meqenëse jetojmë në një vend me diell, ne mund të përfitojmë prej tij. Instalimi i një ngrohës uji diellor do t’ju shpëtojë nga shpenzimet e panevojshme, të paktën për të gjithë verën dhe disa ditë nga pranvera dhe vjeshta.

HAPI 4: FIKNI DRITAT

Mund t’ju duket qesharake, por nëse të gjithë i fikim dritat kur nuk jemi në dhomë, kostoja vjetore do të ulet drejtpërdrejt me 15%.

HAPI 5: NDRIÇIMI INTELIGJENT

Do të ishte një ide e mirë të ndaloni përdorimin e llambave inkandeshente që janë përdorur në të kaluarën. Në vend të kësaj, zgjidhni një llambë LED. Do të shihni një ndryshim të madh në kursime, ndërsa jetëgjatësia e tij ndoshta mund të kalojë dhjetë vjet.

HAPI 6: SHMANGNI PAJISJET QË KONSUMOJNË SHUMË ENERGJI

Preferoni zgjidhje alternative kur do të përdorni një nga pajisjet që konsumon shumë energji elektrike dhe për rrjedhojë kushton më shumë. Ato kryesore janë këto:

  • Kuzhina
  • Ngrohës, soba, radiatorë
  • Kondicionerët
  • Ujëngrohës
  • Tharëse + Lavatrice
  • Frigorifer
Marketing