121 shtetasit afganë, që ndodhen në Shqipëri do të dërgohen në Kanada.

Vonesa e procedurave ka shkaktuar nervozizëm te afganët të cilët duan të largohen nga vendi. Për Faxnews ata shprehen se nuk duan të qëndrojnë më në Shqipëri pasi nuk kanë të ardhme.

Marketing

Pjesë nga intervistat me disa prej tyre:

“Nëse ne nuk dërgohemi në kohën e përcaktuar, atëherë do të ketë disa probleme për ne, sepse unë përshembull kam marrë me vete vëllain tim dhe gruan e tij, e cila është shtatzënë.

“Por duhet të kuptojmë se ai nuk ka asnjë punë këtu, asnjë të ardhur, kështuqë do të krijojë shumë probleme për të, por dhe për mua, sepse unë duhet të qëndroj me të, pasi unë e solla këtu”.

“Ndërkaq, nëse shkojmë në kohë, ne do të kemi ndihmën dhe suportin e qeverisë, do të mund të gjejmë punë dhe të nisim një jetë të re atje.”

Ata u shprehen se nuk duan të qëndrojnë më në Shqipëri pasi nuk shohin të ardhme të mirë./albora.ch/

Marketing