Marketing

Një djalë dy vjeçar në Itali ka nevojë për një operacion urgjent në zemër, por prindërit e tij, pengojnë ndërhyrjen e rëndësishme, sepse duan që djali i tyre të marrë gjak vetëm nga njerëz që nuk janë vaksinuar kundër Korona.

Rasti ka ndodhur në një klinikë në Bolonja dhe tani ka përfunduar edhe në një gjykatë në Modena, e cila ka vendosur që të heqë përkohësisht kujdestarinë e prindërve ndaj djalit të tyre, shkruan blick, transmeton albora.ch.

Shërbimi social përgjegjës është përdorur si kujdestar, siç raportoi të enjten agjencia e lajmeve Ansa. Kështu, ndërhyrja mund të fillojë në ditët ose javët në vijim.

Sipas avokatit të saj, prindërit e kanë arsyetuar vendimin e tyre me motive fetare. Të martën, një gjykatë në Modena vendosi në favor të klinikës, duke konfirmuar nevojën për operacionin e djalit dhe sigurinë e gjakut të klinikës.

Rasti tërhoqi vëmendjen kombëtare. Mosmarrëveshja ka vazhduar që në fillim të shkurtit. Sipas raportimeve të mediave, prindërit fillimisht i paraqitën klinikës një listë me rreth 40 dhurues vullnetarë gjaku, të cilët nuk ishin vaksinuar kundër Covid-19./albora.ch/

Marketing