Siç mund ta dini, Zvicra ka një sistem të kujdesit shëndetësor universal.

Marketing

Sistemi universal i kujdesit shëndetësor i Zvicrës është ndryshe pasi kryesisht funksionon nën një detyrim të detyrueshëm për të blerë sigurime shëndetësore në vend që të financohet nga qeveria (nëpërmjet taksave).

Ndërsa mund të ketë dallime në pagesa, veçanërisht për personat me të ardhura të ulëta nga kantoni në kanton, mbulimi i kujdesit shëndetësor zviceran është i detyruar të jetë i njëjtë në të gjithë vendin.

Sipas the local, nëse zhvendoseni në Zvicër, shumica dërrmuese e njerëzve do të duhet të marrin sigurimin bazë shëndetësor brenda tre muajve nga mbërritja në vend ose nga lindja. Kjo është një kërkesë ligjore, prandaj sigurimi shëndetësor konsiderohet “i detyrueshëm”, përcjellë tutje albora.ch.

Nuk ka kujdes shëndetësor publik ‘falas’ në Zvicër dhe ju do të duhet të paguani primet tuaja të detyrueshme nga xhepi juaj.

Të vetmit persona që përjashtohen janë punëtorët ndërkufitarë, pensionistët me pensione nga shtetet e Bashkimit Evropian ose EFTA, studentët që jetojnë përkohësisht në Zvicër me sigurimin e tyre shëndetësor ekuivalent dhe disa zyrtarë dhe diplomatë ndërkombëtarë, transmeton albora.ch.

Fëmijët nën 18 vjeç paguajnë më pak se të rriturit. Personat nën 25 vjeç gëzojnë gjithashtu prime më të lira.

Minimumi i zbritshëm në Zvicër është 300 franga zvicerane (rreth 260 €). Shuma maksimale është 2500 franga. Sa më i lartë të jetë zbritja juaj (me fjalë të tjera, sa më shumë të paguani nga xhepi juaj), aq më i ulët është primi juaj mujor.

Ndërsa të qenit i papunë ose të fitosh pak para nuk të heq nga detyrimi për të paguar primet e sigurimit shëndetësor, megjithatë mund të kualifikoheni për një ulje të primeve./albora.ch/

Marketing