Gjermania është nën kontrollin e valës Omicron dhe ka rregulla strikte të hyrjes për të vizituar shumicën e vendeve publike, si restorantet dhe baret. Këto kufizime janë zgjatur kohët e fundit dhe ndoshta do të qëndrojnë në fuqi të paktën deri në mes të shkurtit.

Marketing

Aktualisht nuk ka ndalime të përgjithshme për hyrjen apo kthimin në Gjermani.

Nëse vini nga një zonë me rrezik të lartë dhe jeni plotësisht të vaksinuar ose jeni shëruar nga Covid (keni prova të një testi PCR pozitiv të kryer të paktën 28 ​​ditë, por jo më shumë se tre muaj më parë), nuk duhet të futeni në karantinë pasi të dorëzoni dëshminë tuaj në faqen e regjistrimit online: Einreiseanmeldung.de.

Ju gjithashtu nuk duhet të tregoni një test negativ për Covid përpara se të hipni në një avion për në Gjermani, sepse dëshmia juaj e vaksinimit ose e shërimit është e mjaftueshme, transmeton albora.ch.

Udhëtarët e pavaksinuar mbi moshën gjashtë vjeç që vijnë nga zona me rrezik të lartë duhet të tregojnë një test negativ Covid-19 përpara se të vijnë në Gjermani.

Personat e pavaksinuar gjithashtu duhet të futen në karantinë për 10 ditë pas mbërritjes në Gjermani.

Ndërkohë, nëse keni certifikatën e vaksinimit të BE-së, duhet të dini gjithashtu se nga 1 shkurti, statusi juaj i ‘vaksinimit të plotë’ vlen vetëm për nëntë muaj.

Certifikatat e huaja të vaksinimit pranohen në Gjermani. Disa vizitorë kanë mundur të marrin lejen, por është mjaft jokonsistente.

Por ju duhet të qëndroni të përditësuar me vendet e rrezikuara të Gjermanisë duke kontrolluar listën e Institutit Robert Koch (RKI), e cila përditësohet rregullisht./albora.ch/

Marketing