Drejtuesit e BMW-ve nuk janë aq të popullarizuar sa ata që vozisin sipas rregullave. Tani vetë BMW-ja e ka ushqyer deri diku këtë tezë duke iu drejtuar fansave të saj.

Marketing

Drejtuesit e BMW-së vlerësohen se ngasin në mënyrë agresive, shpesh duke thyer rregullat dhe duke mos u kujdesur për përdoruesit e tjerë të rrugës. Atyre u pëlqen të përshpejtojnë papritmas dhe të ndryshojnë korsi, dhe pothuajse kurrë nuk përdorin sinjale kthese në manovrat e tyre.

Prandaj dega amerikane e BMW vendosi t’i drejtohet fansave të saj. BMW iu drejtua atyre përmes Twitter-it me një mesazh për të përdorur sinjalet e kthesës, kështu që postimi shpejt mori mbi 14 mijë pëlqime, sipas Index.hr.

Ka pasur komente të shumta dhe BMW ka marrë pjesë aktive në çdo gjë duke thënë: “Ne e dimë që shoferët e BMW-së janë më të mirët, por rruga mund të jetë një vend i paparashikueshëm.” Në vazhdim të njoftimit të saj, BMW thekson se veturat e tyre janë të pasura. të pajisura nga pikëpamja e sigurisë.dhe kanë sisteme të shumta që lidhen me ndryshimin e drejtimit të lëvizjes së mjetit si paralajmërim për ndërrim të paqëllimshëm të korsisë, paralajmërim për lodhje të drejtuesit, sistem shmangieje në kushte urbane etj.

Disa pretendonin se nuk e dinin as ku ishin treguesit e drejtimit, për disa ishte absolutisht e panevojshme sepse ishin duke vozitur një BMW, dhe kishte nga ata që me shaka thoshin se duhej të automatizoheshin nëse vërtet duhej të përdoreshin.

Pas një kohe të gjatë BMW bëri shaka me veten dhe fansat e BMW-së e morën shumë mirë shakanë. Mirëpo, tema është shumë më serioze dhe duhen lënë shaka për disa tema më të padëmshme, siç është rivaliteti me Audi, për të cilin BMW është i njohur.

Se si aktivizohen treguesit e drejtimit nëpërmjet levës në anën e majtë të timonit shpjegohet në videon BMW më poshtë.

Foto: BMW promo

Marketing