Two national flags of Ukraine and European Union yellow and blue colors in wind on clear sky background with national coat of arms on top of flagpole horizontal picture

Udhëheqësit e BE-së në samitin e Parisit thanë se ata njohin aspiratat evropiane dhe zgjedhjen evropiane të Ukrainës dhe i ofrojnë Kievit, në vend të një procedure të përshpejtuar pranimi, forcimin e lidhjeve dhe thellimin e partneriteteve.

Marketing

Në një deklaratë pas bisedimeve maratonë të djeshme në Versajë, liderët e BE-së iu referuan Marrëveshjes së Asociimit të nënshkruar me Ukrainën në vitin 2014 dhe thanë se detyra e Komisionit Evropian ishte të hartonte një opinion mbi ofertën e Ukrainës në BE në përputhje me dispozitat përkatëse të Kushtetutës Evropiane, transmeton albora.ch.

“Nuk ka asnjë proces të shpejtë,” tha kryeministri holandez Mark Rutte, një kundërshtar i shquar i zgjerimit të BE-së, dua të fokusohem në atë që mund të bëjmë për Volodymyr Zelenskyy sonte, nesër, dhe pranimi i Ukrainës në BE është diçka afatgjatë – nëse ka, ndërsa shtoi se blloku do të vazhdojë të thellojë lidhjet me Kievin.

“Duke pritur këtë dhe pa vonesë, ne do të forcojmë më tej lidhjet tona dhe do të thellojmë partneritetin tonë për të mbështetur Ukrainën në rrugën e saj evropiane. Ukraina i përket familjes sonë evropiane”, thuhet në deklaratën e përbashkët./albora.ch/

Marketing