Varianti i ri Omikron BA.2 po përhapet në Austri dhe ka të ngjarë të zgjasë ndjeshëm valën.

Ulrich Elling është një biolog molekular, i cili ka dhënë vlerësimin e tij për rrezikun e nëntipit të ri omicron BA.2, ku sipas tij duket i pandalshëm.

Marketing

Arsyeja për numrin ekstrem të infeksioneve është rritja e ndjeshme e rrezikut të infeksionit. BA.2 është një e treta më infektive se BA.1 për personat e pavaksinuar.

Probabiliteti i infektimit është rritur ndjeshëm si për ata që nuk janë vaksinuar ashtu edhe për ata që janë rritur. Sipas ekspertit, fakti që rritja e të vaksinuarve të trefishtë është dukshëm më e lartë tregon gjithashtu se BA.2 është në gjendje të anashkalojë pak më mirë mbrojtjen imunitare kundër infeksionit, transmeton albora.ch.

Se sa larg është përhapur tashmë nëntipi i ri omicron në Austri, është e vështirë të vlerësohet.

Kjo për shkak se programi i monitorimit aktualisht në përdorim nuk mund të bëjë dallimin midis BA.1 dhe BA.2 duke përdorur PCR, ai aktualisht varet nga analizat e ujërave të zeza dhe sekuenca e rastësishme./albora.ch/

Marketing