Apple do t’ju kërkojë punonjëse të shitjes dhe korporatave të ofrojnë prova të vaksinës përforcuese të COVID-19, raportoi The Verge të shtunën, duke cituar një email të brendshëm.

Marketing

Duke filluar nga 24 janari, punonjësit e pavaksinuar ose ata që nuk kanë dorëzuar dëshminë e vaksinimit do të kenë nevojë për teste negative për COVID-19 për të hyrë në vendet e punës të Apple, thuhet në raport.

The Verge tha se nuk ishte menjëherë e qartë nëse kërkesa e testimit zbatohet si për punonjësit e korporatave ashtu edhe për ato me të shitjes me pakicë.

“Për shkak të zbehjes së efikasitetit të serisë primare të vaksinave kundër COVID-19 dhe shfaqjes së varianteve shumë të transmetueshme si Omicron, një injeksion përforcues tani është pjesë e të qëndruarit të përditësuar me vaksinimin tuaj kundër COVID-19 për të mbrojtur kundër sëmundjeve të rënda”, thuhet në këtë email, sipas The Verge.

Shumë kompani në SHBA kanë forcuar rregullat e tyre për COVID-19, duke detyruar vaksinimin pasi varianti Omicron nisi të rritë infeksionet në të gjithë vendin./albora.ch/

Marketing