Ambasadori i Kosovës në Gjermani, Faruk Ajeti, ka njoftuar se aplikimi i Kosovës për anëtarësim në Këshillin e Evropës po përkrahet nga grupet më të fuqishme parlamentare të Bundestagut gjerman.

Marketing

Ambasadori Ajeti, në një postim në Facebook, ka publikuar letrën e dy deputetëve gjermanë, Frank Schwabe dhe Adis Ahmetovic nga SDP-ja, përmes së cilës përkrahet anëtarësimi i Kosovës në KiE.

“Kërkesa e djeshme e Republikës së Kosovës për anëtarësim në Këshill të Evropës është duke u përkrahur nga grupet më të fuqishme parlamentare të Bundestagut gjerman. Faleminderit për mbështetjen Frank Schwabe dhe Adis Ahmetovic nga SPD”, ka shkruar ambasadori Ajeti, transmeton Telegrafi.

Ndryshe, sot edhe ambasadori gjerman në Kosovë, Jorn Rohde ka shprehur mbështetjen për procesin dhe anëtarësimin e Kosovës në Këshill të Evropës.

Rohde në një postim në Twitter ka shkruar se mezi presin ta shohin Kosovën si pjesë të Këshillës të Evropës.

Marketing