këtë fundjavë, Kina do të bllokojë transmetimin e ndeshjeve të Premier League për tu sensibilizuar me luftën në Ukrainë.

Marketing

Kina është aleat kryesor i Rusisë, për këtë arsye përgjigja e vendit ndaj pushtimit rus të Ukrainës po po vëzhgohet nga afër, me diplomatët  botërorë që shpresojnë se lideri i Kinës, Xi Jinpik mund të përdorë ndikimin e tij për të ndihmuar në konfliktin Rusi-Ukrainë.

Sa iu përket sanksioneve që perëndimi i ka vënë Rusisë si ndëshkim për hyrjen në Ukrainë, Kina nuk ka mbajtur një qendrim konkret, duke abstenuar të shprehet hapur.

LEXO EDHE:

“Përgjigjja e matur e Kinës sugjeron balancimin e Pekinit në dritën e marrëdhënieve të tij me SHBA-në dhe Rusinë” – tha Zsuzsa Anna Ferenczy, studiuese në universitetin kombëtar “Dong Hëa” në Tajvan dhe ish-këshilltare në Parlamentin Evropian.

“Pekini është i vetëdijshëm se nuk është në interesin e tij të shohë shpërthimin e një konflikti dhe Moska po e shtyn Kinën të përballet me disa vendime të vështira.

Veprimi i barazpeshuar i Kinës është të mbrojë interesat e veta”, thonë ekspertët./albora.ch/

Marketing