Disa raste të burgosurve në paraburgim janë bërë kryefjalë në muajt dhe vitet e fundit.

Në vende të tjera paraburgimi thuhet të jetë më pak i shpeshtë dhe ka më pak vetëvrasje, por nga nga qarqe të ndryshme thuhet se sistemi në Zvicër është arbitrar dhe brutal, shkruan 20min.ch, përcjellë albora.ch.

SonntagsBlick tani tregon se sa e përhapur është kritika e paraburgimit në Zvicër, ku thuhet se shumë shpesh, është brutale dhe shkakton dëme të rënda mendore tek të prekurit.

Marketing

Siç raporton më tej gazeta, paraburgimi shqiptohet më shpesh në këtë vend sesa në vendet fqinje evropiane. Një statistikë tjetër është shpërthyese: 60 për qind e të gjitha vetëvrasjeve në burgjet zvicerane do të ndodhnin gjatë paraburgimit. Kjo është gjithashtu një vlerë më e lartë se në vendet e tjera evropiane. Disa OJQ, si Komisioni Kombëtar për Parandalimin e Torturës (NKFV), kanë denoncuar kushtet në paraburgimin zviceran në të kaluarën. “Qendra e paraburgimit është ende duke u përdorur nga prokurori publik si një laborator rrëfimi”, thotë avokati i njohur Marc Bosonnet, i cili gjithashtu përfaqësonte Edward Snowden./albora.ch/

Marketing